Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op veel gestelde vragen (klik op het plusje voor het antwoord). Mocht het antwoord wat je zoekt er niet tussen zitten, neem dan vooral even contact met me op!

Wat doet een pedicure?

Een pedicure is specialist in het verzorgen van de voeten. Soms moeten je voeten verzorgd worden vanwege een medische noodzaak zoals diabetes, maar je kunt ook je voeten mooier laten maken bij een pedicure zodat je met verzorgde voeten in de zomerschoenen kunt stappen.

Wat gebeurt er bij de pedicure?

Pedicures behandelen en verzorgen de voeten en de teennagels. Ze voeren vaak de volgende handelingen uit: Knippen, frezen en vijlen van de teennagels. Verwijderen van eelt en likdoorns (ook wel eksterogen)

Wat kost een pedicure behandeling?

De prijs hangt af van wat er aan de betreffende voeten gedaan moet worden. Puur cosmetisch of is er ook een probleem aan de voeten? Bekijk de actuele prijzen op onze prijslijst.

Wordt een pedicure behandeling vergoed door de zorgverzekering?

De verzekering vergoed een deel van de behandeling of de gehele behandeling vanaf een bepaald zorgniveau. Dit kunt u bij uw eigen verzekering navragen.

Komt de pedicure ook aan huis?

De pedicure kan ook aan huis komen. De pedicure werkt dan op ambulante basis. Meestal wordt er wel extra kosten gerekend voor de gemaakte kilometers of een vaste meerprijs.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

De pedicure voert de cosmetische en basis behandelingen uit met kleine ongemakken. Bijvoorbeeld een likdoorn of een ingroeiende nagel en het verwijderen van overtollig eelt.

De medische pedicure is verder gespecialiseerd. En wordt regelmatige vergoed door de verzekering. De medisch pedicure kan bijvoorbeeld een nagelbeugel of een andere techniek gebruiken om de klachten rond de voet af te laten nemen.

Waarom een medisch pedicure?

De medisch pedicure heeft als doel het behandelen en onder controle houden van Risicovoeten. De specialisatie van de medisch pedicure is de behandeling van de diabetische, reumatische, spastische, oudere en verwaarloosde voet.

Is er een verwijzing nodig voor een medisch pedicure?

Nee, er is geen verwijzing nodig om een medisch pedicure te bezoeken. Heeft u diabetes, reuma of een andere medische aandoening dan is een verwijzing van uw behandelend (huis) arts wel noodzakelijk. Zonder deze verwijzing krijgt u geen vergoeding.

Bel of mail me!

Annelies

06 - 82 529 086

info@voetpraktijkpurus.nl

Adres

Gezondheidscentrum - Voetcentrum

(eerste verdieping bereikbaar via lift & trap)

Kastanjeplein 9

3381 LT Giessenburg

Openingstijden

Maandag

Woensdag

Vrijdag

Zaterdagochtend

Neem vrijblijvend contact met mij op!

2 + 14 =